Page 20 - Demo
P. 20


                                    20pontyhorg%u00e1szatmin%u00e9l jobb egy mix a bojliban, ann%u00e1l ros -szabb lehet a paszt%u00e1ban. Ha egy min%u0151s%u00e9gi paszt%u00e1t szeretn%u00e9nk l%u00e9trehozni, de el%u0151%u00e1ll%u00edt%u00e1s%u00e1hoz egy ilyen fentebb eml%u00edtett kever%u00e9ket haszn%u00e1lunk, az akkor egy val%u00f3s%u00e1gos r%u00e9m%u00e1lom is lehet. Aki m%u00e1r megpr%u00f3b%u00e1lt BFM paszt%u00e1val dolgozni, az tudja mir%u0151l besz%u00e9lek mikor azt mondom, hogy a sok hallisztet (40 % a BFM-ben) %u00e9s nagy szemcs%u00e9ket tartalmaz%u00f3 kever%u00e9kekkel nagyon neh%u00e9z dolgozni. A halliszt hat%u00e1s%u00e1t lehet valamik%u00e9pp enyh%u00edteni, de a nagyobb szemcs%u00e9ket m%u00e1r nehezebb %u201eelhallgattatni%u201d. Tudom%u00e1som szerint egy sok magvat tartalmaz%u00f3 kever%u00e9ket csak egyetlen anyag k%u00e9pes j%u00f3l %u00f6sszetartani %u00e9s az a v%u00e9rliszt, j%u00f3 sok hemoglobinnal, amit%u0151l j%u00f3l %u00f6ssze%u00e1ll, m%u00e9g ragad%u00f3ss%u00e1 is v%u00e1lik.OLDHAT%u00d3S%u00c1G %u2013 Ezt nagyon fontos tulajdons%u00e1gnak tartom, mivel n%u00e1lam az oldhat%u00f3s%u00e1g a gyors vonz%u00e1s szinonim%u00e1ja. Amikor egy paszt%u00e1t keverek, mindig arra t%u00f6rekszem, hogy az min%u00e9l t%u00f6bb old%u00f3d%u00f3 lisztet tartalmazzon, %u00edgy az v%u00edzbe %u00e9rkez%u00e9skor egy er%u0151s illatfelh%u0151t %u00e1raszt%u00f3 jelet bocs%u00e1jt ki mag%u00e1b%u00f3l, ami gyorsan odavonzza a halakat. Az old%u00f3d%u00f3 vagy f%u00e9lig old%u00f3d%u00f3 lisztek term%u00e9szetes kivonatok, melyeket %u00e1ltal%u00e1ban hidrol%u00edzis %u00fatj%u00e1n %u00e1ll%u00edtanak el%u0151. A GLM, sz%u00e9pia, hom%u00e1r, r%u00e1k, hal, m%u00e1j vagy CSL kivonatok elismert hat%u00e9konys%u00e1ggal b%u00edr%u00f3 hozz%u00e1val%u00f3k. Kiv%u00e1l%u00f3 old%u00f3d%u00f3 adal%u00e9kok m%u00e9g a gy%u00fcm%u00f6lcsporok, a tej vagy a mal%u00e1ta. M%u00e1s, ugyancsak fontosnak tartott old%u00f3d%u00f3 anyagok a tapad%u00e1st el%u0151seg%u00edt%u0151 kazeinek, amelyek f%u0151leg akkor hat%u00e9konyak, ha a paszt%u00e1nk kever%u00e9k%u00e9be toj%u00e1st is tesz%u00fcnk. Figyelni kell azonban az adagra, ugyanis a kazein%u00e1t nem haladhatja meg a 20 %-ot. J%u00f3 tudni el%u0151re, hogy a mix, amib%u0151l szeretn%u00e9nk k%u00e9sz%u00edteni a paszt%u00e1nkat, nem tartalmaz e m%u00e1r kazeint.A SZ%u00cdN %u2013 Egy m%u00e1sik fontos r%u00e9szlet, amelyre nagy figyelmet kell ford%u00edtanunk az, hogy ismern%u00fcnk kell hogyan is fog viselkedni paszt%u00e1nk a v%u00edzben. %u00c9n azt szeretem, ha a paszt%u00e1m v%u00edzbe %u00e9rve az old%u00f3d%u00e1s hat%u00e1s%u00e1ra m%u00e9g egy sz%u00ednfelh%u0151t is kibocs%u00e1jt mag%u00e1b%u00f3l, %u00e9ppen ez%u00e9rt ennek el%u00e9r%u00e9s%u00e9hez k%u00fcl%u00f6nf%u00e9le sz%u00ednanyagokat adagolok hozz%u00e1. Egy kilogramm kever%u00e9khez k%u00e9t csapott kiskan%u00e1l sz%u00ednez%u0151port teszek, amely a v%u00edzbe %u00e9rve azonnal felh%u0151t k%u00e9pez a csali k%u00f6r%u00fcl. A sz%u00ednt az aljzatnak megfelel%u0151en lehet megv%u00e1lasztani, de ez nem mindig els%u0151rend%u0171 szempont, ugyanis %u00e9n legjobb eredm%u00e9nyeimet a v%u00f6r%u00f6s sz%u00ednnel %u00e9rtem el, ami azt mutatja, hogy a sz%u00edn nem is annyira fontos. K%u00f6ztudott dolog, hogy az a v%u00f6r%u00f6s, amit a parton mi v%u00f6r%u00f6snek l%u00e1tunk, az a v%u00edz fenek%u00e9n m%u00e1r nem is olyan v%u00f6r%u00f6s, m%u00e9g a kisebb m%u00e9lys%u00e9gekben sem, f%u0151leg ha a v%u00edz m%u00e9g zavaros is. De n%u00e9zz%u00fcnk meg m%u00e1s adal%u00e9kanyagokat is %u2013 hopp%u00e1 ezek is v%u00f6r%u00f6s sz%u00edn%u0171ek -, olyanokat, mint a Robin Red, Red Venom, ezek mind olyan %u00e9rt%u00e9kes olajokat %u00e9s f%u0171szereket tartalmaznak, amelyekr%u0151l azt tartj%u00e1k, hogy j%u00f3 vonz%u00f3er%u0151vel rendelkeznek. Az %u00e9v melegebb szakaszaiban ezek az anyagok olajtartalmukt%u00f3l fogva hajlamosak felsz%u00e1llni a v%u00edz felsz%u00edne fel%u00e9, ez%u00e1ltal f%u00fcgg%u0151leges ir%u00e1ny%u00fa vonzer%u0151t is kifejtenek.AROM%u00c1K %u2013 A horg%u00e1szok a bojlikever%u00e9kkel szemben, a paszt%u00e1kba %u00e1ltal%u00e1ban kevesebb mennyis%u00e9g%u0171 arom%u00e1t tesznek, mivel azt mondj%u00e1k, hogy a paszt%u00e1t %u00fagy sem kell f%u0151zni, ez%u00e9rt nem v%u00e9sz el az %u00edze. Ezzel az elvvel %u00e9n is egyet%u00e9rtek, addig am%u00edg az old%u00f3d%u00f3 boljikr%u00f3l besz%u00e9l%u00fcnk, amelyet etet%u00e9shez is haszn%u00e1lunk, azonban a boljikkal ellent%u00e9tben a paszt%u00e1t kisebb mennyis%u00e9gekben alkalmazz%u00e1k, ez%u00e9rt ebben az esetben a maxim%u00e1lis %u00e9s az azonnal fell%u00e9p%u0151 vonzer%u0151 strat%u00e9gi%u00e1j%u00e1t kell alkalmaznunk. Gondoljunk arra, hogy a hajsz%u00e1lel%u0151k%u00e9nken felk%u00edn%u00e1lt paszt%u00e1t legal%u00e1bb 3 %u00f3r%u00e1nk%u00e9nt cser%u00e9ln%u00fcnk kell, az %u00e1raml%u00e1sok, a v%u00edz h%u0151m%u00e9rs%u00e9klet%u00e9nek, a paszta men -nyis%u00e9g%u00e9nek, vagy a halak tev%u00e9kenys%u00e9g%u00e9nek f%u00fcggv%u00e9ny%u00e9ben. Csak egy olyan csalit%u00f3l v%u00e1rhat%u00f3 el siker, amely k%u00fclalakja m%u00e1r az el%u0151z%u0151 etet%u00e9sekb%u0151l ismert, vagy amely er%u0151s vegyi %u00faton fell%u00e9p%u0151 vonzer%u0151vel b%u00edr. %u00c9ppen ez%u00e9rt arom%u00e1k tekintet%u00e9ben %u00e9n ugyanolyan mennyis%u00e9get alkalmazok, mint a boljikn%u00e1l.%u00c9DES%u00cdT%u0150SZEREK %u2013 Ugyanilyen m%u00f3don j%u00e1rok el vel%u00fck kapcsolatban is, de megs%u00fagn%u00e1m, hogy az%u00e9rt %u00e9rdemes %u00f3vatosan b%u00e1nni vel%u00fck. A legt%u00f6bb %u00e9des%u00edt%u0151szer szintetikus m%u00f3don van el%u0151%u00e1ll%u00edtva, ez%u00e9rt adhat kever%u00e9k%u00fcnknek egy mell%u00e9k%u00edzt is, amelyt%u0151l sokkal ink%u00e1bb keser%u0171bb, mint %u00e9des lesz, ezt pedig lehet%u0151leg el szeretn%u00e9m ker%u00fclni. Kiv%u00e9telt k%u00e9pez egy term%u00e9szetes %u00e9des%u00edt%u0151szer a taumatin, kereskedelmi nev%u00e9n Talin, amelyet egy afrikai n%u00f6v%u00e9ny gy%u00f6ker%u00e9b%u0151l vonnak ki. A Talin paszt%u00e1nknak egy fokozatosan er%u0151s%u00f6d%u0151 %u00e9des %u00edzt ad, %u00e9s nem egy azonnali %u00e9desed%u0151t. FOLY%u00c9KONY T%u00c1PSZEREK %u2013 Fontos %u00f6sszetev%u0151i a paszt%u00e1knak, el%u0151ny%u00fck, hogy b%u00e1rmennyit tesz%u00fcnk bel%u0151l%u00fck a v%u00e9geredLehet mederhezhasonl%u00f3 sz%u00edn%u0171 isA 8-10 mm-es bojlitvonjuk be a paszt%u00e1valA v%u00e9geredm%u00e9ny egy16-18 mm-es csali leszBevet%u00e9sre k%u00e9szszerel%u00e9khorgaszkalandok.hu
                                
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24