Page 18 - Demo
P. 18
18pontyhorg%u00e1szatPaszt%u00e1skombin%u00e1ci%u00f3kMint minden m%u00e1snak, %u00fagy a bojlishorg%u00e1szatnak is volt egy kezdete. Kezdetben volt a paszta, azt%u00e1n k%u00f6r%u00fclbel%u00fcl %u00fagy 45 %u00e9vvel ezel%u0151tt p%u00e1r angol horg%u00e1sz r%u00e1j%u00f6tt arra, hogy ezt a paszt%u00e1t meg is lehet f%u0151zni %u00e9s %u00edgy l%u00e9trej%u00f6tt a bojli. Az %u00edgy elk%u00e9sz%u00fclt bojli eg%u00e9sz Eur%u00f3p%u00e1t megh%u00f3d%u00edtotta, k%u00f6zben k%u00fcl%u00f6nb%u00f6z%u0151 fejlesz- t%u00e9seken ment %u00e1t, amit%u0151l olyan bonyolults%u00e1gra tett szert a pontyoz%u00f3k k%u00f6r%u00e9ben, hogy mellette a ha- gyom%u00e1nyos csalik, mint mondjuk a kukoricadara (puliszka), amit ugyan%u00fagy f%u0151zni kell, eg%u00e9szen elt%u00f6rp%u00fclnek. Viszont napjaink pontyhorg%u00e1szai %u00fajra %u201efelfedezt%u00e9k%u201d a paszt%u00e1t, amit az ut%u00f3bbi id%u0151ben egyre sikeresebben alkalmaznak.A pontyhorg%u00e1szok vil%u00e1g%u00e1ban tal%u00e1n az ut%u00f3bbi %u00e9vek legnagyobb felfedez%u00e9s%u00e9nek t%u0171nik az old%u00f3d%u00f3 bojli, ami nem m%u00e1s, mint egy boljli alak%u00fa, fut%u00f3szalagon gy%u00e1rtott paszta. %u00c9s mit%u0151l k%u00fcl%u00f6nb%u00f6zik a bojlit%u00f3l? Gyakorlatilag az el%u0151%u00e1ll%u00edt%u00e1si folyamatb%u00f3l hi%u00e1nyzik a f%u0151z%u00e9si szakasz %u00e9s a klasszikus %u00f6sszetev%u0151k%u00e9nt megjelen%u0151 toj%u00e1s helyett kukorica kivonatot haszn%u00e1lnak k%u00f6t%u0151anyagk%u00e9nt. Nos, mi ebben a l%u00e9nyeg? Az %u00edgy elk%u00e9sz%u00edtett goly%u00f3kban megmarad minden t%u00e1p%u00e9rt%u00e9k, amit%u0151l vonzereje is magas marad, hiszen nem f%u0151zik sz%u00e9t. A k%u00f6t%u0151anyagok miatt goly%u00f3 alakura is tudjuk form%u00e1zni a paszt%u00e1t, %u00edgy cs%u00fazlizni vagy cs%u0151vel dobni is lehet, tov%u00e1bb%u00e1 a v%u00edzbe %u00e9rve gyorsan old%u00f3dik %u00e9s a halakat azonnal odavonzza. H%u00e1tr%u00e1nya, hogy a kisebb m%u00e9ret%u0171 halakat is a tett sz%u00ednhely%u00e9re invit%u00e1lja, teh%u00e1t a vele val%u00f3 horg%u00e1szat el%u00e9gg%u00e9 kock%u00e1zatos. Az old%u00f3d%u00f3 boljival foghatunk 20 kg-os pontyot, de teny%u00e9rnyi m%u00e9ret%u0171 k%u00e1r%u00e1szt is. M%u00e9gis meg%u00e9ri kock%u00e1ztatni, mert ez a m%u00f3dszer hihetetlen%u00fcl produkt%u00edv. P%u00e9ld%u00e1ul az olyan versenyeken, ahol a v%u00edzben sok ponty tal%u00e1lhat%u00f3, old%u00f3d%u00f3 bojlik n%u00e9lk%u00fcl nincs is mit keresni. Viszont a dolgok nem %u00e1llnak meg itt, hasonl%u00f3an hasznos %u00e1m kev%u00e9sb%u00e9 haszn%u00e1lt csali m%u00e9g a paszta is. Ebben az esetben nemcsak hogy nem kell f%u0151zni, hanem m%u00e9g goly%u00f3 alakura sem kell form%u00e1znunk a csalit. Csak Az elk%u00e9sz%u00edtett paszta ilyen %u00e1llag%u00fa kell legyenhorgaszkalandok.hu