Page 19 - Demo
P. 19


                                    kivesz%u00fcnk egy adagot a paszt%u00e1b%u00f3l %u00e9s %u00fagy tesz%u00fcnk vele, mint a gyurm%u00e1val. A k%u00f6vetkez%u0151kben elemezz%u00fck egy kicsit az %u00f6sszet%u00e9tel%u00e9t, elk%u00e9sz%u00edt%u00e9si m%u00f3dj%u00e1t %u00e9s a felhaszn%u00e1l%u00e1s%u00e1t ennek a j%u00f3 kis csalinak. %u00d6SSZETEV%u0150KAz adott szitu%u00e1ci%u00f3khoz alkalmazkodva %u00fagy, mint a bojlik eset%u00e9ben is, a paszt%u00e1k %u00f6sszetev%u0151i is v%u00e1ltozhatnak. A horg%u00e1szok az esetek t%u00f6bbs%u00e9g%u00e9ben mag%u00e1b%u00f3l a bojli kever%u00e9k%u00e9b%u0151l %u00e1ll%u00edtj%u00e1k el%u0151 a massz%u00e1t, %u00e9s ezt nemcsak az%u00e9rt teszik, mert ez az egyszer%u0171bb megold%u00e1s, hanem mert %u00edgy a logikusabb is, mivel a paszt%u00e1t az old%u00f3d%u00f3 boljikkal vagy k%u00f6z%u00f6ns%u00e9ges bojlikkal kombin%u00e1lva haszn%u00e1ljuk, ugyanazon recept szerint. M%u00e1sr%u00e9szr%u0151l az%u00e9rt %u00e9rdemes k%u00fcl%u00f6nbs%u00e9get is tenni a dolgokban, mert egy paszta kever%u00e9ke a bojli kever%u00e9k%u00e9t%u0151l elt%u00e9r%u0151 is lehet. J%u00f3magam egy bolji kever%u00e9k %u00f6ssze%u00e1ll%u00edt%u00e1s%u00e1n%u00e1l els%u0151sorban a magas t%u00e1p%u00e9rt%u00e9kre fektetem a hangs%u00falyt, hogy ezzel %u00e9s a folyamatos etet%u00e9ssel r%u00e1k%u00e9nyszer%u00edtsem a pontyokat az ev%u00e9sre %u00e9s a helyben marad%u00e1sra, viszont a paszt%u00e1t csak a hajsz%u00e1lel%u0151k%u00e9n vagy az etet%u0151kos%u00e1rban haszn%u00e1lom, ugyanis itt a paszta mechanikai adotts%u00e1gait r%u00e9szes%u00edtem el%u0151nyben.LISZTEK - %u00c1ltal%u00e1ban azok a kever%u00e9kek a legide%u00e1lisabbak a paszt%u00e1k k%u00e9sz%u00edt%u00e9s%u00e9hez, amelyek nagyobb k%u00f6t%u0151er%u0151vel %u00e9s alacsonyabb zs%u00edrtartalommal rendelkez%u0151 liszteket tartalmaznak, mint a keksz-, tej-, n%u00f6v%u00e9nyi-, vagy a v%u00e9rliszt. Ezek haszn%u00e1lat%u00e1val egy j%u00f3l tapad%u00f3 %u00e9s j%u00f3l form%u00e1zhat%u00f3 paszta alakul ki. Amennyiben lehets%u00e9ges akkor %u00e9n mell%u0151z%u00f6m a halliszt jelenl%u00e9t%u00e9t a paszta mix%u00e9b%u0151l, mivel ez a lisztf%u00e9le hajlamos sz%u00e9tm%u00e1llasztani a kever%u00e9ket. Ha m%u00e9gis bele kell kevernem, akkor heringlisztet, LT94-et vagy el%u0151em%u00e9sztett liszteket haszn%u00e1lok, melyek nem annyira zs%u00edrosak. Akik nagyobb mennyis%u00e9g%u0171 halliszttel dolgoznak, azoknak azt aj%u00e1nlom, tegyenek mad%u00e1reledelt a mix%u00fckbe, olyanokat mint a CLO, Meggablend, Nectarblend vagy Red Factor, %u00fagy 30-40 %-os ar%u00e1nyban. L%u00e1tni fogj%u00e1k, hogy ezen %u00f6sszetev%u0151knek k%u00f6sz%u00f6nhet%u0151en a paszta jobban %u00f6ssze%u00e1ll %u00e9s alak%u00edthat%u00f3bb lesz.SZEMCS%u00c9ZETTS%u00c9G %u2013 J%u00f3 tudni, hogy az ide%u00e1lisnak t%u0171n%u0151 bojli-mixek nem minden esetben felelnek meg a j%u00f3 paszt%u00e1k el%u0151%u00e1ll%u00edt%u00e1s%u00e1hoz. Amikor magunk szeretn%u00e9nk egy j%u00f3 min%u0151s%u00e9g%u0171 paszt%u00e1t k%u00e9sz%u00edteni, mindig azt tartsuk szem el%u0151tt, hogy paszt%u00e1nk legyen kell%u0151en tapad%u00f3s %u00e9s %u00f6ssze%u00e1ll%u00f3, k%u00fcl%u00f6nben nem tudjuk hajsz%u00e1lel%u0151k%u00e9n felk%u00edn%u00e1lni, vagy a bojlikra r%u00e1gy%u00farni. J%u00f3l megalapozott okokra hivatkozva a horg%u00e1szok el%u00e9g nagy r%u00e9sze ink%u00e1bb a nagyobb szemcs%u00e9s bojlikever%u00e9keket kedveli, amihez sok magot adnak, szem el%u0151tt tartva az em%u00e9szthet%u0151s%u00e9get. Azonban 19 pontyhorg%u00e1szat
                                
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23