Page 29 - majus
P. 29

Azt  olvastam  valamelyik  szaklapban,  hogy  az  ete- Meleg vagy forró vizet akkor használunk, ha cukrok-
        tőanyagot  meleg  víz  hozzáadásával  könnyen  puháb- ban gazdag etetőanyag receptet választottunk és azt
        bá tehetjük. Van ennek valami értelme? Milyen hatást  szeretnénk, hogy azok gyorsan feloldódjanak. Minden-
        gyakorol a meleg víz az etetőanyagra?                 képpen meg kell jegyezni, hogy a hőkezelés jelentősen
                                                Kertész Béla megváltoztatja az etetőanyag felépítését és tápérté-
                                                      Agárd két. Ez befolyásolja a csalétek sikerességét is. Erre a
                                                                                    legjobb  példa  a  kukoricaliszt.
                                                                                    Liszt  formájában  szóródik  és
                                                                                    kevésbé tápláló, viszont meg-
                                                                                    főzve  könnyen  összeáll  és  tá-
                                                                                    pértéke is megnövekszik.
                                                                                      Általában az etetőanyagok
                                                                                    forró vízzel való kezelése ott-
                                                                                    hon történik, néhány órával a
                                                                                    horgászat előtt, így egy lassú
                                                                                    akciójú etetőanyagot kapunk.
                                                                                    Ez azt jelenti, hogy a csali las-
                                                                                    san vagy egyáltalán nem fog
                                                                                    dolgozni,  így  nehezebben
                                                                                    vonja  magára  a  halak  figyel-
                                                                                    mét.  Ez  az  adott  helyzettől
                                                                                    függően  lehet  előnyös  vagy
                                                                                    előnytelen is.




                                                                                                                      pontyhorgászat






















































                                                                                                                   29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32