Page 29 - majus
P. 29
Azt olvastam valamelyik szaklapban, hogy az ete- Meleg vagy forró vizet akkor használunk, ha cukrok-
tőanyagot meleg víz hozzáadásával könnyen puháb- ban gazdag etetőanyag receptet választottunk és azt
bá tehetjük. Van ennek valami értelme? Milyen hatást szeretnénk, hogy azok gyorsan feloldódjanak. Minden-
gyakorol a meleg víz az etetőanyagra? képpen meg kell jegyezni, hogy a hőkezelés jelentősen
Kertész Béla megváltoztatja az etetőanyag felépítését és tápérté-
Agárd két. Ez befolyásolja a csalétek sikerességét is. Erre a
legjobb példa a kukoricaliszt.
Liszt formájában szóródik és
kevésbé tápláló, viszont meg-
főzve könnyen összeáll és tá-
pértéke is megnövekszik.
Általában az etetőanyagok
forró vízzel való kezelése ott-
hon történik, néhány órával a
horgászat előtt, így egy lassú
akciójú etetőanyagot kapunk.
Ez azt jelenti, hogy a csali las-
san vagy egyáltalán nem fog
dolgozni, így nehezebben
vonja magára a halak figyel-
mét. Ez az adott helyzettől
függően lehet előnyös vagy
előnytelen is.
pontyhorgászat
29